Runt 2005 började det bli stort med bloggar, människors dagböcker online, bli stora och kända bloggare underhåller sina följare med inlägg än idag. Hur länge kommer det egentligen att vara en intressant plattform att läsa? 

Kenza, Kissie och Blondinbella är stora namn som känns igen utan tvekan i bloggvärlden. De var några av de första största bloggarna som blev kända. De flesta av dem har bloggat i över 10 år och deras trogna följare läser om deras liv varje dag. Sedan plattformens födelse har det hänt mycket i internetvärlden och bloggen har fått syskon. Idag delar influencers med sig av sin vardag på YouTube, Instagram och andra sociala medier. Är det en tidsfråga om bloggarna kommer bytas ut av andra sociala medier?

Vad kan hända? 

Eftersom andra sociala medier har blivit influencers primära plattformar kan bloggande vara en konstform som börjar dö ut. Precis som alla andra sociala medier behöver plattformar användare för att fortsätta vara intressanta. Med det sagt vet vi om att så länge bloggarna fortfarande har läsare, kommer dem att leva vidare.