Länkars betydelse för bloggen

Bild på pennorAlla har vi väl förstått att det är bra att få länkar från andra bloggare till våra bloggposter men det stannar inte vid att det kan ge fler besökare. Det ger stora långsiktiga fördelar också. Det är nämligen så att det är den viktigaste faktorn när Google bestämmer vad dom vill visa i sökresultaten, ju fler och bättre länkar desto bättre placering på de passande sökorden.

Google har idag förmågan att skicka mer trafik än något annat på nätet. Om du så annonserade i alla tidningar och var med i TV varenda dag så är det ändå inte i närheten så bra som att få ut maximalt med trafik från Google. Som sagt är det hur många och hur bra länkar du har till din blogg som är viktigast när du ska få besök från Google. Det handlar däremot inte bara om antal utan om kvalitet och relevans på länkarna, ju fler länkar bloggen som länkar till dig har in till sig desto bättre länk (och det samma gäller ju för dennas länkar) och ju mer innehållet passar ihop desto bättre. En länk från en aktiesite är alltså bättre om du också skriver om aktier än om du skriver om mode.

Det allra enklaste sättet att kolla hur stark en länk är kommer du åt genom att installera Googles Toolbar. Om du har den i din webbläsare kan du lätt få ett ungefärligt mått som kallas PageRank, det mäter hur många och hur bra länkar en sida har. Ju högre PageRank desto starkare länk kan man säga, det är inte riktigt sant eftersom Googles mätningar har förändrats över åren men det är tillräckligt sant. Relevansen som är den andra punkten kan du ju lätt kolla själv, skriver bloggaren om liknande eller samma saker som du?

Om du vill lära dig mer om ämnet som kallas sökmotoroptimering skulle jag vilja tipsa om Sökmotorkonsults SEO-skola (SEO står för Search Engine Optimization).

Etiketter:

En kommentar till “Länkars betydelse för bloggen”

  1. Nadja skriver:

    Hej, ska absolut dela med mig av er logo till andra då jag faktiskt såg den för första gången i dag.

    MEN snälla snälla kan ni inte lägga till HÄLSA där man väljer kategorier för vad man vill läsa om. Väldrigt svårt att finna bloggar om man bara kan söka på allmänt så snälla låt HÄLSA få vara med också. Ha en fin vår. Mvh Nadja

Lämna en kommentar