De senaste decennierna har varit en ordentlig markör för den som bevakar marknaden. Idag sker mycket av vår totala handel på internet: vi handlar kläder, streamar musik och film och beställer mat direkt hem till dörren från internet. Ska man satsa på en marknad är det många som förutspår ett fortsatt utdöende av butiker, och en betydligt större marknad på nätet.  

En mycket populär trend som har vuxit de senaste åren är Matkasse idag som är en sajt där du kan jämföra matkasse och se vilken som är billigast eller har bäst erbjudande för dig. Vi börjar bli allt mer illojala till varumärken på många håll och vill välja det som passar våra behov just nu.

Experterna förutspår att vi allt mer kommer beställa hem matkassar eftersom vi både kan undvika köer men också för att det är enklare för konsumenten att jämföra priser.

Matkasse på nätet här för att stanna

I och med de senaste årens händelser kring smittspridning har matkassen varit ett oumbärligt verktyg för att folk ska kunna stanna hemma och undvika köer och affärer. Matkassar online har ökat enormt och många har märkt att leveranstiderna har ökat något. Detta har dock snabbt stabiliserats när man helt enkelt har kunnat anställa desto fler. Över lag har man märkt en rejäl vinst för matvaruhandeln. På sina håll har personalen vittnat om ett rejält tryck på livsmedel, och många har beskrivit det som dagen innan julafton – varje dag.

Det som kanske slår experterna mest, är att e-handeln även har ökat demografiskt för folk som är över 70. De som normalt inte är lika bevandrade i e-handeln har under coronans framfart börjat beställa hem matkassar eftersom man rekommenderat att de över huvud taget inte ska röra sig utomhus. Matkassen online har varit ett bra sätt beställa hem mat och därmed undvika trängsel och köer i affärerna. Precis som med mycket annat som ökat inom den digitala handeln har det oftast en praktisk förklaring också: det är lättare att jämföra och hitta det pris och erbjudande som passar bäst vid givet tillfälle.