Som företagare måste du hela tiden arbeta för att både bibehålla kunder och få nya. Det finns många marknadsföringsknep som du kan ta till. Reklampennan är en tidlös klassiker som fungerar lika bra idag som för 30 år sedan. Du måste dock satsa på rätt slags reklampenna för ditt företag. Om du planerar att sälja pennor med din företagslogga bör du köpa in pennor av god kvalitet.

Marknadsföring kräver både tid och pengar. För att lyckas måste du ha en plan och arbeta strategiskt. Det som gör marknadsföring med profilprodukter så effektiva är att du ger dina kunder något som de både kan använda i sina hem samtidigt som de blir påminda om just ditt företag. Beställ dina reklampennor hos Brand New Profile som har ett stort sortiment av profilprodukter som pennor, paraplyn och kläder.

Välj rätt penna

För att marknadsföringen ska lyckas bör du välja rätt penna utifrån just ditt företag. Har du en bred kundgrupp eller är den mycket smal? Vilken färg eller slags penna passar dina kunder? Om du har en mataffär kan du satsa på kvantitet, riktigt billiga pennor som du ger till alla kunder under en månad. Om du däremot har ett advokatkontor kan det vara klokare att köpa in lite mer exklusiva pennor. Har du precis startat en webbhandel kan det vara smart att lägga ner en reklampenna i varje paket som skickas till dina nya kunder.

Innan du köper in reklampannor eller andra profilprodukter till ditt företag är det klokt att tänka igenom om du ska ge bort pennor, endast ge dem till kunder som köpt för ett visst värde eller sälja dem. Om du har ett coolare företag, som inom mode och design och som riktar sig mot unga, så kan du faktiskt sälja pennor med din logga. Det kräver dock en riktigt snygg logga som ger rätt slags känsla. Dina pennor kommer omedvetet att reflektera ditt företag. Det är därför viktigt att du bara säljer pennor av god kvalitet, gärna sådana som håller länge och är sköna att skriva med.