Många startar en blogg för att dela med sig av sin vardag, men det passar inte alltid för alla. För de som vill starta en blogg för pengarnas skull är en affiliate hemsida ett alternativ. På så sätt ges det pengar i utdelning för intresset i skrivande.

Livsstil, vardag, mat, träning och andra personliga ting är oftast huvudfokus i en blogg. Däremot behöver det inte vara så. Om du inte känner dig bekväm med att ha en plattform där du pratar om ditt vardagsliv kan du starta en affiliatesajt. En affiliatesajt är en hemsida som har ett nischat ämne och du kan tjäna pengar genom att lägga in länkar till exempelvis produkter som har med ämnet att göra. 

Varför ska du starta en affiliatesajt? 

Genom att lägga länkar på din hemsida som besökare klickar på kan du tjäna pengar. Varje klick genererar en liten summa pengar och om du har många besökare eller flera affiliatesajter kan det generera en härlig summa pengar varje månad. I vissa fall är det inte bara klick som genererar pengar, utan det är även provision på ett köp en kund gör. Mängden pengar du tjänar varierar mellan olika affiliateprogram och därför kan det vara bra att vara påläst innan du sätter igång. 

Kunskap leder dig till en stark affiliatesajt

Se till att göra bra från första början genom att göra efterforskning. Det finns många saker att tänka på när du startar en affiliatesajt och vi har listat några punkter som kan vara bra att tänka på. 

  •  Välj ett ämne du finner intressant – på så sätt kommer innehållet på din hemsida vara roligare för besökare att läsa. Om du själv inte tycker det är roligt att skriva eller skapa innehåll till sajten, varför ska dina besökare tycka det är roligt att läsa och se? 
  • Hitta bra affiliateprogram som kan ge dig bra betalt och trygga villkor. Hitta program som har många länkar till din specifika nisch och läs recensioner. 
  • Fokusera på sökmotoroptimering för att hamna högt upp i sökresultatet på Google. På så sätt genererar du mer trafik till din sajt och din vinst blir högre.